Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Οργάνωση των σελιδοδεικτών μας με το Symbaloo

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
To Symbaloo είναι μια web2.0 εφαρμογή που επιτρέπει την οργάνωση των σελιδοδεικτών σας. Μπορείτε να συγκεντρώσετε και να οργανώσετε σε κατηγορίες τις εφαρμογές ή τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείτε δημιουργώντας οπτικές επιφάνειες / διεπαφές (webmix) (εικονίδια / κουμπιά / πλακίδια) σε μια πλατφόρμα που ονομάζεται webmix. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, εύκολα και γρήγορα,
αποφεύγοντας τα λάθη της πληκτρολόγησης.
Το Symbaloo μοιάζει με σκραμπλ με κινούμενα «πλακίδια». Αφού τακτοποιήσετε τα «πλακίδια», μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα στα διάφορα διαδικτυακά εργαλεία που χρησιμοποιείτε ενώ ορισμένα από αυτά, όπως το Google Search, το Facebook και το Twitter ενσωματώνονται οργανικά με το περιβάλλον παρουσιάζοντας τα δεδομένα τους μέσα σε αυτό. Κατά το ξεκίνημα η εφαρμογή παρέχει έναν αριθμό από «πλακίδια» όπως για παράδειγμα Wikipedia, SchoolTube, Glogster, Google Docs.
Στην εκπαίδευση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς στην οργάνωση των μαθημάτων, που γίνονται με τη βοήθεια των Τ.Π.Ε. Ακόμα μπορεί να αποτελέσει έναν οδηγό οργάνωσης και για τους μαθητές μας. ως μια ιστοσελίδα συγκέντρωσης εκπαιδευτικού υλικού και άλλων πόρων. Το σημαντικό είναι ότι το υλικό αυτό μένει και είναι πάντα στη διάθεση των μαθητών, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά χρησιμοποιείται.
Ένας λογαριασμός στο Symbaloo δημιουργείται δωρεάν για απλή χρήση, όμως υπάρχει συνδρομή για εκπαιδευτικούς, βιβλιοθήκες και σχολεία που ενδιαφέρονται για πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως καταχώρηση ιδιωτικού URL, εξατομίκευση του προφίλ, web – based σεμινάρια, κ.ά.

Δείτε ένα παράδειγμα με τις εργασίες των μαθητών στο Scratch την προηγούμενη σχολική χρονιά:


Δείτε 3 σχετικά βίντεο παρακάτω:





Τυχαίες αναρτήσεις...