Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2016

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα.
Σήμερα Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 εορτάζεται για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» 

Μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στα παρακάτω links:

Μια έρευνα της Wind με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου


Έρευνα που πραγματοποίησε η Wind μέσω της εκστρατείας kids@safety, Internet, κινητό και παιδί, αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες γονείς είναι πιο ενήμεροι από ποτέ για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά τους στο Internet και το 74%  των οικογενειών δηλώνουν ότι ο υπολογιστής για τα παιδιά βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο, όπου τον χρησιμοποιούν με επίβλεψη γονέα. Η χρήση του Internet από τα παιδιά είναι καθημερινή, με το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών (55%) να συνδέεται 1-2 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο. Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών για την ασφαλή χρήση του Internet από τα παιδιά τους, η Wind πραγματοποιεί εδώ και 6 χρόνια την εκστρατεία ενημέρωσης kids@safety, Internet, κινητό και παιδί. Μεταξύ άλλων, διαθέτει την ιστοσελίδα www.kidsatsafety.gr, είναι αποκλειστικός χορηγός της ιστοσελίδας www.cyberkid.gr και του αντίστοιχου Mobile app, Cyberkid.

Τυχαίες αναρτήσεις...