Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, 15-23 Οκτωβρίου 2016

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Για μια ακόμα χρονιά διοργανώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα.
Για το 2016 ξεκινάει στις 15 και ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα αποτελεί διεθνή πρωτοβουλία με σκοπό την ανάδειξη του προγραμματισμού και ψηφιοποίησης στο ευρύ κοινό με δημιουργικό τρόπο.
Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα,
φέρνει κοντά εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να μάθουν για τη σύνταξη κωδίκων και την υπολογιστική σκέψη - δεξιότητες όπως η ανοιχτή συνεργασία, η δημιουργικότητα και η επίλυση προβλημάτων.
Από την πρώτη διοργάνωση της Εβδομάδας Κώδικα το 2013 έως σήμερα, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη αλλά και εκτός αυτής έχουν δημιουργήσει παρέα κώδικες στο πλαίσιο της εκστρατείας. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη - για να βρείτε μια εκδήλωση κοντά σας, δείτε τον χάρτη της Εβδομάδας Κώδικα πατήστε εδώ.
Δηλώστε συμμετοχή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2016 δημιουργώντας ή συμμετέχοντας σε κάποιο πρόγραμμα, απευθυνόμενοι στον εταιρικό, εκπαιδευτικό ή ακαδημαϊκό σας συνεργάτη πληροφορικής, συνδράμοντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία!

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://codeweek.eu/.

Τυχαίες αναρτήσεις...