Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

On Line επεξεργασία εικόνων με το Pixlr

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Pixlr  είναι μια online εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας, της οποίας τα πλεονεκτήματα είναι, μεταξύ άλλων, ότι είναι ελεύθερο προς χρήση, δεν απαιτείται η δημιουργία ενός λογαριασμού, παρέχει δυνατότητα επεξεργασίας εικόνων τόσο online όσο και στα τοπικά αρχεία, χρησιμοποιεί τις γραμματοσειρές του τοπικού συστήματος, δε χρειάζεται τοπική εγκατάσταση και είναι προσβάσιμο από οποιοδήποτε σημείο υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η δομή του site είναι αρκετά απλή. Περιλαμβάνει 3 κατηγορίες εφαρμογών: 

  • Pixlr Editor: Μπορείτε να ζωγραφίσετε ό,τι επιθυμείτε, να προσθέσετε διάφορα φίλτρα στη ζωγραφιά σας, να αλλάξετε τις αντιθέσεις της, καθώς επίσης και να εισάγετε μια υπάρχουσα εικόνα ή φωτογραφία με σκοπό να την επεξεργασία της.
  • Pixlr Express: Σας δίνει την δυνατότητα να ανεβάσετε μια φωτογραφία ή μια εικόνα από τον υπολογιστή σας, από το Ιντερνετ, μια φωτογραφία που βγάλατε με την webcam σας και να την διαμορφώσετε όπως επιθυμείτε. 
  • Pixlr O-Matic: μπορείτε να εισάγετε ένα εφέ χρώματος στην φωτογραφία, να της προσθέσετε ένα υδατογράφημα το οποίο μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη συλλογή του site, ενώ μπορείτε να επεξεργαστείτε και το περίγραμμα της.

Τυχαίες αναρτήσεις...