Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

2ος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Αstro Pi!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
European Space Agency,  προσκαλεί ομάδες μαθητών μέχρι και 19 χρονών,  να συμμετέχουν στον δεύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό Astro Pi και να δουν τα πειράματά τους εκτελούνται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!
Το Astro Pi είναι το όνομα ενός μικρού υπολογιστή που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Raspberry Pi, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαστήματος  του Ηνωμένου Βασιλείου και της ESA.

Υπάρχουν δύο πολύ ιδιαίτερα boards Astro Pi. Τα ονόματά τους είναι Ed και Izzy, έχουν πιστοποιηθεί για διαστημικές πτήσεις και βρίσκονται ήδη στον ISS για να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές.
Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια μη ανταγωνιστική αποστολή,  για μαθητές μέχρι 14 ετών, στην οποία εγγυημένα θα τρέξει ο κώδικα τους στο ISS για 30 δευτερόλεπτα!

Mission Zero
Για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν, αλλά που δεν έχουν τον χρόνο και την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο έργο, το AstroPi Challenge παρέχει μια προσιτή δραστηριότητα που οι ομάδες μπορούν να ολοκληρώσουν σε μία μόνο συνεδρία: ΤοMission Zero!
Το Mission Zero απευθύνεται σε νέους ηλικίας μέχρι 14 ετών. Για να το ολοκληρώσετε, θα πρέπει να σχηματίστε μια ομάδα από δύο έως τέσσερα άτομα και χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες οδηγούς, να γράψετε ένα απλό πρόγραμμα Python που δείχνει το προσωπικό σας μήνυμα και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στο Astro Pi. Εάν συμμορφώνεται με κάποιους κανόνες, ο κώδικας σας θα τρέξει στο διάστημα για 30 δευτερόλεπτα και θα λάβετε ένα πιστοποιητικό που θα δείχνει την ακριβή χρονική περίοδο κατά την οποία ο κώδικας σας έχει εκτελεστεί στο διάστημα. Δεν απαιτείται ειδικό υλικό για αυτήν την αποστολή, αφού όλα γίνονται μέσα από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Mission Zero είναι ανοιχτές μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2017
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Mission Space Lab
Οι μαθητές ηλικίας έως 19 ετών μπορούν να λάβουν μέρος στο Mission Space Lab.. Δημιουργήστε μια ομάδα από δύο έως έξι άτομα και δουλέψτε σαν επιστήμονες του πραγματικού διαστήματος για να σχεδιάσετε το δικό σας πείραμα.Υπάρχουν δύο θέματα για τις ομάδες Mission Space Lab για να επιλέξουν :
Η ζωή στο διάστημα
Θα χρησιμοποιήσετε το Astro Pi Vis («Ed») στην ηλεκτρονική μονάδα Columbus. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους αισθητήρες, αλλά δεν μπορείτε να εγγράψετε εικόνες ή βίντεο.

Η ζωή στη γη
Θα χρησιμοποιήσετε το Astro Pi IR («Izzy»), το οποίο θα στραφεί προς τη Γη μέσα από ένα παράθυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους αισθητήρες και την κάμερα.
Εάν επιτύχετε Flight status, ο κώδικας σας θα μεταφορτωθεί στο ISS και θα εκτελείται για τρεις ώρες (δύο τροχιές). Όλα τα δεδομένα που καταγράφει ο κώδικας σας στο διάστημα θα ληφθούν και θα σας επιστραφούν για ανάλυση. Στη συνέχεια, θα υποβάλετε μια σύντομη έκθεση σχετικά με τα ευρήματά σας για να είστε έτοιμοι να κερδίσετε αποκλειστικά βραβεία που δεν μπορείτε να αγοράσετε! Μπορείτε επίσης να υποβάλετε το σχέδιό σας για το Bronze CREST Award..

Η αποστολή του Mission Space Lab είναι ανοιχτή μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2017 και όσες ομάδες θα γίνουν δεκτές ομάδες θα συνεχίσουν τα έργα τους  στο 2018. 

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του διαγωνισμού και περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...