Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Σύννεφα λέξεων με το Tagul

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το Tagul είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε σύννεφα λέξεων (Tag Clouds). Ένα σύννεφο λέξεων είναι η οπτική απεικόνιση του περιεχομένου ενός κειμένου με τη μορφή ενός νέφους λέξεων, στο οποίο μάλιστα οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις εμφανίζονται
μεγαλύτερες.
Επισκεφτείτε τον Ιστότοπο του Tagul  και κάντε εγγραφή (ή εναλλακτικά συνδεθείτε με ήδη υπάρχων λογαριασμό σε Google, Twitter ή Facebook). Μόλις συνδεθείτε πηγαίνετε στο CREATE  ώστε να δημιουργήσετε νέο συννεφόλεξο.
Πρώτα πρέπει να εισάγετε ένα κείμενο ή το τμήμα του κειμένου που σας ενδιαφέρει την επιλογή "Add" είτε να τις εισάγουμε πατώντας το "Import words" όπου έχουμε την δυνατότητα να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε ένα κείμενο είτε να επιλέξουμε το url ενός ιστοτόπου. Έτσι θα εισάγουμε το κείμενο που θα μετασχηματιστεί σε σύννεφο λέξεων.
Στην καρτέλα Shapes, αποφασίζετε για το σχήμα, είτε επιλέγοντας κάποιο έτοιμο από τη βάση του Tagul, είτε ανεβάζοντας τη δική σας εικόνα, πατώντας Upload.
Για να εμφανιστούν οι ελληνικές λέξεις στο σύννεφο, φροντίστε να επιλέξετε την Γραμματοσειρά "Roboto Condensed" που υποστηρίζει Ελληνικά.
Στις επιλογές Layout και Colors and Animations μπορείτε να κάνετε επιπλέον ρυθμίσεις όπως μέγεθος, προσανατολισμός, χρώμα γραμμάτων, χρώμα υποβάθρου κ.α
Για να δείτε τις αλλαγές που έχετε κάνει πρέπει να πατήσετε το "Visualize".
Με την επιλογή Download & Share μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να μοιραστείτε το συννεφόλεξο. Σας δίνεται η δυνατότητα να το αποθηκεύσετε ως εικόνα αλλά και ως HTML σελίδα. Επίσης από την καρτέλα Web μπορείτε να το μοιραστείτε με άλλους στέλνοντας το URL.

Τυχαίες αναρτήσεις...