Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργία κινούμενων εικόνων με το Stykz

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Stykz είναι ένα ελεύθερο λογισμικό με το οποίο μπορούμε, σχετικά εύκολα, να δημιουργήσουμε κινούμενο σχέδιο με χαρακτήρες/ανθρωπάκια σχεδιασμένα με απλές γραμμές. Εκτός από τους χαρακτήρες που θα δημιουργήσει ο χρήστης παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιήσει  και άλλους χαρακτήρες έτοιμους από διάφορες βιβλιοθήκες και δικτυακούς τόπους για να τους εντάξουμε στις ιστορίες του.

Η εφαρμογή βασίζεται στα frames επομένως ο κάθε χρήστης μπορεί να εργαστεί με μεμονωμένα καρέ για ακριβέστερη αποτελεσματικότητα.
Το Stykz είναι ελεύθερο και μπορεί να αποθηκευτεί στον υπολογιστή ανεξαρτήτως λογισμικού λειτουργίας επιτρέποντας έτσι την επεξεργασία των κινούμενων σχεδίων από όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Παρακολουθήστε στο YouTube ένα βίντεο που δείχνει πως λειτουργεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα:




Δείτε την παρακάτω σειρά βίντεο για τη χρήση του Stykz:




Δείτε κάποια animations πατώντας στην παρακάτω εικόνα:


Και ακόμα πιο θεαματικά:





Τυχαίες αναρτήσεις...