Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

9ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η Έκθεση Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας (http://festman.schoolab.gr/) θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή ενότητα Χανίων, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.
Συμμετέχουμε, στο φετινό 9 ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) με το Ηράκλειο,
Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Βόλο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρπενήσι, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα και Τρίπολη αντίστοιχες ημέρες. 
Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 12 Απριλίου, όταν στις 12:00 το μεσημέρι θα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη. 
Κατά τη διάρκεια και παράλληλα με την Έκθεση θα λειτουργούν δράσεις ενημέρωσης και βιωματικά εργαστήρια από διάφορους επιστημονικούς φορείς, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως: 
● Ρομποτική από το 2ο δημοτικό Χανίων, αλλά και άλλα σχολεία 
● STEAM
● “... η Τέχνη της φωτογραφίας”, από το Νίκο Καμπιανάκη 
● Κινηματογράφος και Cine-μαθήματα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 
● Το Εργαστήριο TUC/TIE Lab (http://www.tielabtuc.com/) και η Θεατροχώρα με 
      -ψηφιακό θέατρο σκιών (http://www.eshadow.gr/)  
      -τη Μάχη της Κρήτης 
● SchoolSpace - Hackerspace 
● και άλλα πολλά από συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς και μαθητές 

Δηλώσεις συμμετοχής - Ηλεκτρονική Φόρμα 

Για τη συμμετοχή του σχολείου σας στις δράσεις της Έκθεσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα όπου θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία του σχολείου σας και οι επιλογές της συμμετοχής σας, ώστε να δημιουργηθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων/ δράσεων (Η φορμα ενεργοποιείται από εδώ). Η συμπλήρωση των στοιχείων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη 4 Απριλίου Κανονισμός GDPR κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης Σύμφωνα με το κανονισμό για την προστασία προσωπικών δεδομένων θα χρειαστεί η άδειά σας (εκπαιδευτικών, μαθητών πάνω από 15 και μαθητών έως 15 ετών) για την λήψη, κατά την τηλεδιάσκεψη, φωτογραφιών και βίντεο. Αφορά τη συμμετοχή σας στην τηλεδιάσκεψη. ( καθηγητές, μαθητές) Η Έκθεση/ Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Ρεθύμνου και συμμετοχή του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Χανίων και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. 

Σημειώνουμε: 

● Η φετινή Έκθεση/ Φεστιβάλ, όπως και όλες οι δράσεις μας (Εκδηλώσεις), φιλοξενούνται στην πλατφόρμα http://festman.schoolab.gr/
● Συνημμένα η αφίσα της Έκθεσης/ Φεστιβάλ, αρχείο 
● Το πρόγραμμα της Έκθεσης θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα https://festman.schoolab.gr/festival/24, την Τρίτη 9 Απριλίου.





Τυχαίες αναρτήσεις...