Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ηλεκτρονικής Αίθουσας Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Βασικός σκοπός του διαγωνισμού αποτελεί η διάχυση και η επιβράβευση κάθε καινοτόμας προσπάθειας και δράσης των Ελλήνων Εκπαιδευτικών, που αποσκοπεί στη διατήρηση της διαπροσωπικής επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω διαδικασιών ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, την επανάληψη και εμπέδωση της ύλης, αλλά και γενικότερα
στην επίτευξη των στόχων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλων των ειδικοτήτων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, ΑΕΙ), ανεξαρτήτως καθεστώτος εργασίας (Μόνιμοι, Αναπληρωτές, Ωρομίσθιοι, Αδιόριστοι) Δημόσιας & Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που είναι (ή επιθυμούν να γίνουν) μέλη της ΕΕΠΕΚ (για να γίνετε μέλη της ΕΕΠΕΚ μπείτε στο https://www.eepek.gr/el/enosi/eggrafi-stin-enosi ).
Κάθε εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα να υποβάλλει μόνο μια (1) αίτηση συμμετοχής, σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

• Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
• Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
• Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δηλώσεις συμμετοχής:  https://forms.gle/tNpKfH8ZTWybTjmg9

Μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου 2020.

Βασική προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιεί ή να έχει χρησιμοποιήσει μια Ηλεκτρονική Αίθουσα Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που έχει φτιάξει ο ίδιος για τη διδασκαλία κάποιου ή κάποιων εκ των μαθημάτων του, σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό περιβάλλον δημιουργίας ηλεκτρονικών αιθουσών (Ε-class, e-me, Edmodo, Moodle κ.ά.).
Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα αξιολογηθούν οι Ηλεκτρονικές Αίθουσες είναι:
Η οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας & η επικοινωνία με τους μαθητές (Ενημέρωση, παρουσίαση - εμπέδωση - ανακεφαλαίωση υλικού, επικοινωνία - διάδραση με τους μαθητές κ.λπ.) (10 βαθμοί)
Η Αξιοποίηση υπαρχόντων μαθησιακών πόρων (φωτόδεντρο, Ψηφιακό Σχολείο, Διαδραστικά βιβλία, διδακτικά σενάρια Αισώπου, Προσομοιώσεις κ.λπ.) (10 βαθμοί)
Η πληρότητα της ηλεκτρονικής αίθουσας (ανακοινώσεις, υλικό, ασκήσεις, φόρουμ, υλικό περεταίρω μελέτης, ερωτηματολόγιο αξιολόγησης μαθήματος, κ.λπ.) (10 βαθμοί)
Η ποικιλομορφία και καταλληλότητα του εκπαιδευτικού υλικού (Αρχεία κειμένου, παρουσιάσεις, εικόνες, βίντεο, υπερσύνδεσμοι, κ.λπ) (10 βαθμοί)
Οι μέθοδοι αξιολόγησης – ανατροφοδότησης των μαθητών (Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σωστού λάθους, συμπλήρωσης κενών, ανοικτές ρωτήσεις, ανάθεση εργασιών, feedback, κ.λπ.) (10 βαθμοί)
Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από σώμα έμπειρων κριτών αυξημένων προσόντων με ειδίκευση και πολυετή εμπειρία σε θέματα Ασύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, το οποίο θα συσταθεί για τις ανάγκες αυτού του Διαγωνισμού, με ευθύνη της Επιτροπής Επιμόρφωσης της ΕΕΠΕΚ.
Κάθε Ηλεκτρονική αίθουσα θα αξιολογείται σε 50βαθμη κλίμακα από 2 κριτές, και το άθροισμα των 2 βαθμολογιών (με άριστα το 100) θα αποτελεί την τελική βαθμολογία της κάθε Ηλεκτρονικής Αίθουσας.
Η ανάθεση και η αξιολόγηση κάθε Ηλεκτρονικής Αίθουσας από τους 2 κριτές θα ξεκινήσει μετά την 1η Ιουνίου 2020, προκειμένου μέχρι τότε οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να τη διαμορφώσουν, να τη χρησιμοποιήσουν, και να τη βελτιώσουν κατά βούληση. Η ανακοίνωση των διακριθέντων αναμένεται να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2020.
Η ανακοίνωση των διακριθέντων (3 βραβεία για κάθε κατηγορία) θα γίνει με τους εξής τρόπους:
  • Με ανάρτηση στη σελίδα της ΕΕΠΕΚ ( www.eepek.gr ).
  • Με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας και στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.
  • Με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
  • Με δημοσίευση στα Εκπαιδευτικά Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επιπλέον, σε κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, θα σταλεί προσωπικό e-mail με το προσωπικό του αποτέλεσμα και τις επιμέρους βαθμολογίες των κριτηρίων αξιολόγησης.
Οι διακριθέντες από κάθε κατηγορία θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη Τελετή Έναρξης του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (https://synedrio.eepek.gr) που θα διεξαχθεί στη Λάρισα, 16-18 Οκτωβρίου 2020.

Τα βραβεία των διακριθέντων (για κάθε κατηγορία) περιλαμβάνουν:
  1. 1ο βραβείο: Δωροεπιταγή αξίας 200€, Τιμητική Πλακέτα & Βραβείο Συμμετοχής.
  2. 2ο βραβείο: Δωροεπιταγή αξίας 100€, Τιμητική Πλακέτα & Βραβείο Συμμετοχής
  3. 3ο βραβείο: Δωροεπιταγή αξίας 50€, Τιμητική Πλακέτα & Βραβείο Συμμετοχής
Σε όλους τους παρευρισκόμενους συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα δοθούν Τιμητικά Βραβεία Συμμετοχής.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟhttps://forms.gle/tNpKfH8ZTWybTjmg9 



Τυχαίες αναρτήσεις...