Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Online δημιουργία animated video με το Wideo

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
To Wideo είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει την online δημιουργία animated video.  Μπορείτε πολύ απλά να δημιουργήσετε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων στο Wideo με μεταφορά και απόθεση στοιχείων (drag and drop) και στη συνέχεια να ορίσετε τη σειρά εμφάνισης των animations.
Κάθε στοιχείο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί  ενώ η χρονική στιγμή της κίνησης κάθε εικόνας μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ανεξάρτητα. Πέρα από τα στοιχεία που προσφέρονται στο stock Wideo (κείμενο, κινούμενα σχέδια, ζωγραφιές-εικόνες),  μπορείτε να ανεβάσετε και δικές σας εικόνες έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσετε στα βίντεο σας.
Πιστεύω ότι το wideo είναι από εκείνα τα εργαλεία, τα οποία μπορούν να δώσουν «ζωή» στη δημιουργικότητα των μαθητών μας και να τους βοηθήσουν να εκφραστούν με ευχάριστο τρόπο μέσα από τα πολυμεσικά στοιχεία που του προσφέρονται (κείμενο, εικόνα, ήχος, κίνηση).
Τέλος, η απλότητα και η ευχρηστία του Wideo το κάνει κατάλληλο για χρήση και στις μικρές ηλικίες των μαθητών του δημοτικού! Η χρήση του στην παρούσα φάση είναι δωρεάν (το wideo είναι σε Beta version) και για την εγγραφή απαιτείται email.
Δοκιμάστε το εδώ Wideo website! …και Καλή διασκέδαση!

Τυχαίες αναρτήσεις...