Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Τι είναι το Cloud Computing;

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Με πολύ απλά λόγια το "Cloud Computing" είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει την προσφορά υπηρεσιών μέσω του Internet. Ο όρος cloud χρησιμοποιείται μεταφορικά στο Internet. Σκοπός της δομής αυτής είναι η παροχή της πληροφορικής ως υπηρεσίας και όχι ως προϊόν σύμφωνα με την οποία  μοιραζόμαστε πόρους όπως υπολογιστική ισχύ, αποθηκευτική δυνατότητα  και λογισμικό (web εφαρμογές) που βρίσκονται σε κάποιο
κεντρικό υπολογιστή - server χωρίς να τις διαθέτουμε  στον υπολογιστή μας ή σε κάποια άλλη συσκευή που είναι διασυνδεδεμένη με το Internet.
Απαραίτητο λοιπόν συστατικό του cloud computing είναι η ύπαρξη του internet, μέσω του οποίου απολαμβάνει κανείς τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
Η εξάπλωση του cloud computing σε πολλούς τομείς της ζωής μας, αυξάνεται εξαιτίας των πολύ σημαντικών πλεονεκτημάτων που απολαμβάνουν οι χρήστες του.
Οι χρήστες του cloud computing αυξάνονται καθημερινά και καλύπτουν όλο το εύρος των δραστηριοτήτων από το επαγγελματικό έως το προσωπικό επίπεδο. Είναι συχνό φαινόμενο να απολαμβάνετε ήδη τις υπηρεσίες του cloud computing  και να μην το έχετε συνειδητοποιήσει.
Για παράδειγμα το gmail σας αλλά και όλα τα άλλα web-based emails (yahoo, hotmail κ.λπ.) λειτουργούν στο cloud.  Η υπηρεσία dropbox  μέσω της οποίας αποθηκεύετε τα αρχεία σας και έχετε πρόσβαση σ’ αυτά  από οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο ή  τα μοιράζεστε με άλλους λειτουργεί στο cloud computing.

 "Τι είναι το Cloud;"... Δείτε ένα βιντεάκι



Δείτε εδώ ένα ενδιαφέρον και πλούσιο σε πληροφορίες άρθρο για το Cloud Computing, πως λειτουργούν οι υπηρεσιες cloud, τι πρέπει να ξέρετε για αυτές, πόσες μπορείτε να εγκαταστήσετε (ή όχι), τι παρέχουν και τελικά τι ισχύει η δεν ισχύει με όλα όσα λέγονται, καθώς και κάποιες ενημερωτικές πληροφορίες σχετικά με το Cloud. 

Τυχαίες αναρτήσεις...