Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργία βίντεο με το Animoto

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Animoto είναι μια Web 2.0 εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία βίντεο-παρουσιάσεων για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με εντυπωσιακά εφέ κίνησης, συνοδευόμενες από το αγαπημένο σας τραγούδι (slideshow με μουσική επένδυση). Το Animoto αναλύει τις φωτογραφίες και τη μουσική σας και συγχρονίζει ήχο και εικόνα σε ένα μοναδικό βίντεο στο οποίο γίνεται η παρουσίαση των εικόνων σας.
Το βίντεο μπορείτε να το κατεβάσετε ή να το μοιραστείτε online στο YouTube, Facebook, MySpace, Friendster ή όπου αλλού θέλετε. Στη συνέχεια θα μπορέσετε να ενσωματώσετε (embed) το βίντεο Youtube στη σελίδα σας παίρνοντας τον αντίστοιχο κώδικα που δημιουργείται.
Η διαδικασία είναι απλή αφού για να δημιουργήσετε το δικό σας βίντεο επιλέγετε πρώτα τις φωτογραφίες που θέλετε να ενσωματώσετε και τις ανεβάζετε από τον υπολογιστή σας ή από κάποια ιστοσελίδα όπως το Flickr. Μετά επιλέγετε τη σειρά εμφάνισης των φωτογραφιών και σε ποιες από  αυτές θέλετε να δώσετε περισσότερη έμφαση. Τέλος ανεβάζετε το μουσικό κομμάτι με το οποίο θα συνοδεύσετε το βίντεο ή επιλέγετε ένα από την υπάρχουσα συλλογή. Χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να αποθηκεύει αυτόματα τις όποιες αλλαγές γίνονται στο βίντεο κατά τη δημιουργία του.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από προσωπική χρήση και στην εκπαιδευτική διαδικασία για την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων. Όταν ένας εκπαιδευτικός δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο Animoto έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει λογαριασμούς και για τους μαθητές του, δίνοντας το email τους.

Περιορισμός: Το Animoto στη δωρεάν του έκδοση σας επιτρέπει να δημιουργήσετε παρουσιάσεις διάρκειας 30 δευτερολέπτων τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε διαδικτυακά αλλά όχι να τις «κατεβάσετε» στον προσωπικό σας υπολογιστή.

Σχετικά βίντεο:







Τυχαίες αναρτήσεις...