Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργία ψηφιακών κόμικς με το Comic Strip Creator

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το ComicStrip Creator είναι ένα λογισμικό δημιουργίας ψηφιακών κόμικςτο οποίο  σχεδιάστηκε από τους φοιτητές του εργαστηρίου CosyLLab του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Τα κόμικς που δημιουργείτε μπορείτε να τα μοιραστείτε, ανεβάζοντας τα στις σελίδες του portal ή να απολαύσετε τις δημιουργίες των άλλων χρηστών.
Την εφαρμογή μπορείτε να την αποκτήσετε δωρεάν αρκεί μόνο να κάνετε μια εγγραφή στον ιστότοπο του προγράμματος και να την  "κατεβάσετε" στον υπολογιστή σας πατώντας στο εικονίδιο:








Ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται στα Ελληνικά μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας κόμικς με εύκολο τρόπο (drag & drop) εισάγοντας  τις φωτογραφίες  σας ή τα γραφικά σας (σε jpg, jpeg, gif και png μορφή).
Μπορείτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας με τους υπόλοιπους χρήστες πατώντας στο εικονίδιο:








Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο παρουσίασης και εκμάθησης του Comic Strip Creator:



  • Βασικές οδηγίες:
Στην αρχική σελίδα του προγράμματος εμφανίζονται 2 επιλογές. Επιλέγουμε "Single Strip" για μονή σειρά κόμικ ή "Double Strip" για διπλή σειρά κόμικ.
Αν επιλέξουμε την μονή σειρά κόμικ, βλέπουμε στο αριστερό μέρος τις 4 βασικές επιλογές:
α. Frames
Μπορούμε να προσθέσουμε frames (καρέ) στο κόμικ, να "κλειδώσουμε" την θέση τους αλλά και να διαγράψουμε frames.
β. Backgrounds
Θα πρέπει να αναζητήσουμε εικόνα background είτε από τον φάκελο που κατεβάσαμε πατώντας σε προηγούμενο βήμα το "backgrounds" είτε να βάλουμε άλλη ή άλλες εικόνες της επιλογής μας. Το "background" είναι η εικόνα φόντου του κόμικ μας. Μπορεί σε κάθε frame να είναι είτε η ίδια είτε διαφορετική.
γ. Cliparts
Θα πρέπει να αναζητήσουμε εικόνα από τον φάκελο που κατεβάσαμε πατώντας στην επιλογή "cliparts". Πρόκειται για εικόνες που αφορούν τον ήρωα ή τους ήρωες του κόμικ. To comicstripcreator.org μας δίνει δωρεάν τρεις βασικούς χαρακτήρες – ήρωες του κόμικ: Ένα αγόρι, ένα κορίτσι και ένα σκύλο. Και εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια εικόνα της επιλογής μας.
δ. Balloons
Είναι τα βασικά σχήματα με τα οποία εισάγουμε πλαίσια κειμένου για τα λόγια των ηρώων του κόμικ μας.
Τέλος, πατάμε το κουμπί "export" για να αποθηκεύσουμε το κόμικ που δημιουργήσαμε. Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την διπλή (double) σειρά κόμικ, ή με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας να ενώσουμε τις πολλές διαφορετικές μονές σειρές κόμικ για την δημιουργία μιας πλήρους ιστορίας.

  • Οδηγίες για τη δημιουργία κόμικς στα Αγγλικά:

Τυχαίες αναρτήσεις...