Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργήστε εικονογραφημένες ιστορίες με το Storybird

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Storybird είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά εύκολη στη χρήση web2.0 εφαρμογή διαμόρφωσης εικονογραφημένων παραμυθιών με στόχο την ψηφιακή αφήγηση, είτε από τον εκπαιδευτικό, είτε από τα παιδιά καθώς οι περισσότερες λειτουργίες στηρίζονται στη δεξιότητα του "drag and drop".  Παρέχει μεγάλη ποικιλία εικόνων, τις οποίες  μπορείτε να συνδυάσετε και να εμπλουτίσετε με κείμενο προκειμένου να δημιουργήσετε
την δική σας εικονογραφημένη Online ιστορία. Οι ιστορίες που δημιουργούνται μπορούν να δημοσιευτούν (ενσωματωθούν) σε άλλες ιστοσελίδες. Το storybird δεν υποστηρίζει τον εμπλουτισμό των ιστοριών με ήχο όπως φωνή ή μουσική. 
Ως εκπαιδευτικοί μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν λογαριασμό για την τάξη σας και τον κάθε μαθητή σας ατομικά. Σας παρέχεται η δυνατότητα να δώσετε εργασίες στους μαθητές, να τις βαθμολογήσετε .
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πρέπει να κάνετε εγγραφή και για να ενσωματώσετε την ιστορία σας στο blog ή την ιστοσελίδα σας πρέπει να εγγραφείτε ως teacher/class.
Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του Storybird είναι δωρεάν, εκτός εάν θέλετε να τυπώσετε τα βιβλία που θα δημιουργήσετε εσείς και οι μαθητές σας.  Έχει ένα σύνολο από φωτογραφίες ανά θεματική ενότητα, τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε πληκτρολογώντας το θέμα που κάθε φορά σας ενδιαφέρει από την καρτέλα create (http://storybird.com/create/).  Επιτρέπει τη γραφή με ελληνικούς χαρακτήρες, ενώ υπάρχει παράλληλα και η δυνατότητα αγοράς των παραμυθιών για τη διαμόρφωση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης της τάξης.

Πατήστε εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να κάνετε  εικονογραφημένες ιστορίες με το storybird.

Δείτε σχετικά βίντεο για τη δημιουργία μιας ιστορίας στο Storybird:





Τυχαίες αναρτήσεις...