Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Cyberkid: Ο διαδικτυακός προστάτης των παιδιών

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το «CyberKid» είναι ένας διαδικτυακός τόπος, δημιουργία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που  παρέχει  χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί όλη η οικογένεια τα θετικά των σύγχρονων τεχνολογιών που μας περιβάλλουν και φυσικά του διαδικτύου.
Ενημερώνει καθημερινά τους γονείς και τα παιδιά κάθε οικογένειας για την ασφαλή πλοήγηση στο
διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.
Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το CyberKids μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν παίζοντας παιχνίδια για όλες τις ηλικίες όπως Γκρινιάρη, Ντύνω την κούκλα μου, Μάντεψε ποιος, Ντάμα, Σκάκι, Μπάσκετ, Φιδάκι, Κρεμάλα κλπ. και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.
Τα παιχνίδια έχουν σύγχρονα γραφικά και γρήγορη εξέλιξη ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον των παιδιών και ναμπορούν να παίζουν με ασφάλεια, μακριά από τους κινδύνους του διαδικτύου.
Το Cyberkids παρέχεται και με την εφαρμογή για iOS και Android, μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και παρέχει στους ανηλίκους τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω κλήσης ή και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Λειτουργεί 24ωρες το 24ωρο δίνοντας βοήθεια σε όποιον μαθητή δεν ξέρει πώς να χειριστεί καταστάσεις μέσα από το Ιντερνετ.

Οι υποδοχείς, από την πλευρά τους, διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου, μέσα από το Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που έχει έδρα στη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τυχαίες αναρτήσεις...