Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Ολοκλήρωση εργασιών στα Πολυμέσα για το σχ. έτος 2015-16

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της Β’ γυμνασίου διδάχθηκαν τις βασικές έννοιες για τα Πολυμέσα του 3ου κεφαλαίου του σχολικού βιβλίου. Έμαθαν να δημιουργούν αρχεία ήχου και να τα επεξεργάζονται. Να δημιουργούν τα δικά τους Animations αξιοποιώντας το περιβάλλον Muvizou, ένα πρόγραμμα δημιουργίας ταινιών κινούμενων σχεδίων.
Αφού απόκτησαν τις απαραίτητες δεξιότητες στο συγκεκριμένο περιβάλλον εκπόνησαν σε ομάδες τις εργασίες τους έχοντας σαν κύριο στόχο να περάσουν το δικό τους μήνυμα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο πάντα με την καθοδήγηση και βοήθεια του καθηγητή τους όταν κρινόταν απαραίτητο. 
Γνώρισαν το εργαλείο Format Factory για να μετατρέψουν το παραγόμενο βίντεο-animation (αρκετά μεγάλο σε μέγεθος αρχείο) σε αρχείο τύπου mp4. 
Τέλος γνώρισαν τις βασικές δυνατότητες του Movie Maker των Windows για να δημιουργήσουν το τελικό και παραδοτέο βίντεο τους.
Οι εργασίες ήταν προγραμματισμένες να τελειώσουν την πρώτη βδομάδα του Μάρτη (όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα που τους είχε δοθεί για να συμμετέχει το σχολείο μας στην Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας αλλά και στο Διαγωνισμός με τίτλο: "Tα πολυμέσα… για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο".

Τα έργα των μαθητών μας μπορείτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα στο παρακάτω Web Mix καθώς επίσης και στην νέα σελίδα για την  Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας.

Τυχαίες αναρτήσεις...