Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
O επίσημος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, έχει ως αφετηρία τις Περιφέρειες με τους προκριματικούς, οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό του 8ου Πανελληνίου διαγωνισμού (2/7/2016) και τερματικός σταθμός για φέτος είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί της Ινδίας, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Rap the scrap". Πάνω από 6 δις άνθρωποι ζουν στον πλανήτη μας σήμερα, δημιουργώντας κατ' εκτίμηση 1,9 δισεκατομμύρια τόνους οικιακών, βιομηχανικών, ιατρικών, ραδιενεργών, τοξικών και επικίνδυνων απορριμάτων κάθε χρόνο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα απορρίμματα που δημιουργούνται, θα διπλασιαστούν μέχρι το 2025.


Λύση σε αυτό το πρόβλημα κλήθηκαν να δώσουν οι 350+ μαθητές με τα ρομπότ τους το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, στη Σχολή Μωραΐτη.  Να προτείνουν δηλαδή τρόπους, έτσι ώστε να μειώσουμε, διαχειριστούμε και τελικά να ανακυκλώσουμε τα απορρίμματα με ρομπο-λύσεις.  Στον εφετινό 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO,  16 ομάδες μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και αρωγούς τους γονείς συμμετείχαν στη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής και θα μάς εκπροσωπήσουν στο Νέο Δελχί της Ινδίας, τέλη Νοεμβρίου.



Αποτελέσματα διαγωνισμού:
Πλήρη αποτελέσματα κατηγορίας Regular Δημοτικού (43 ομάδες):

Πλήρη αποτελέσματα κατηγορίας Regular Γυμνασίου (24 ομάδες):

Πλήρη αποτελέσματα κατηγορίας Regular Λυκείου (14 ομάδες):

Πλήρη αποτελέσματα κατηγορίας OPEN Δημοτικού / Γυμνασίου / Λυκείου (30 ομάδες):

Τυχαίες αναρτήσεις...