Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Συμπεριφορές εξάρτησης από τα κοινωνικά δίκτυα - βιντεοκλίπ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων, επηρεάζοντας τους σχεδόν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους. Ειδικότερα, η ανάπτυξη και η μαζοποίηση των κοινωνικών δικτύων έχει δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων που επηρεάζει άμεσα την επικοινωνία, την εργασία ακόμα και τις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.
Τα τελευταία χρόνια η εξάρτηση των ατόμων, κυρίως των νέων, από τα κοινωνικά δίκτυα αυξάνεται με ταχύτητα φωτός, γεγονός που έχει δημιουργήσει εστίες προβληματισμού και ανησυχίας για τις επιπτώσεις του νέου αυτού φαινομένου.
Τα κοινωνικά δίκτυα εκτός από αρκετά οφέλη εγκυμονούν και μεγάλους κινδύνους σχετικά με τη γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών, τη μετάδοση ιών αλλά και  τα ψεύτικα προφίλ ατόμων είναι πολύ συχνό φαινόμενο, γι’ αυτό και οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί στις διάφορες διαδικτυακές κοινότητες. Συνηθέστερος κίνδυνος βέβαια είναι η εξάρτηση των ατόμων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός κρίσιμο και υψίστης σημασίας για τις σύγχρονες κοινωνίες. Αναμφίβολα, τα online κοινωνικά δίκτυα προκαλούν εθισμό και εξάρτηση.

Δείτε ένα βιντεοκλίπ για τις συμπεριφορές εξάρτησης από τα κοινωνικά δίκτυα:

Τυχαίες αναρτήσεις...