Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Έκθεση/Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας 2016-17

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Για 7η συνεχόμενη χρονιά το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνει την Έκθεση/ Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας (http://festman.schoolab.gr/) η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017.
Παράλληλα, το φετινό 7ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στα Χανιά, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, και Φλώρινα αντίστοιχες ημέρες. Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου, όταν στις 11:00 το μεσημέρι θα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας, θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών οι οποίες δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής. Αφορά όλες τις βαθμίδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο).
Στην Έκθεση μπορούν να συμμετέχουν και έργα μαθητών, διαθεματικού/ διεπιστημονικού περιεχομένου, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων του Γυμνασίου, Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., έργα εργασιών στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων όπως και έργων Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ., ή άλλων σχολικών δραστηριοτήτων με συμμετοχή εκπαιδευτικών Πληροφορικής.
Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη, διάχυση και παρουσίαση της ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας καθώς και η συνεργασία και επικοινωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.
Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (158058/Δ2/27-09-2016).
Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.
Η Έκθεση/ Φεστιβάλ παραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την αντιπεριφέρεια Χανίων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Ρεθύμνου και συμμετοχή του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Χανίων και θα είναι ανοικτή στο κοινό.
Συμμετέχουν όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ρεθύμνου.
Κατά τη διάρκεια και παράλληλα με την έκθεση θα λειτουργούν δράσεις ενημέρωσης και βιωματικά εργαστήρια από διαφόρους επιστημονικούς φορείς.

Ανάρτηση έργων:
· Η φετινή Έκθεση/ Φεστιβάλ, όπως και όλες οι δράσεις μας (Εκδηλώσεις), φιλοξενούνται στην πλατφόρμα http://festman.schoolab.gr/.
· Κάθε εκπαιδευτικός που συμμετέχει στη δράση θα πρέπει να κάνει «Είσοδο» στην πλατφόρμα (χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό του στο Google ή στο Facebook), ώστε να του δοθούν τα δικαιώματα για τη διαχείριση των έργων του σχολείου του.
· Το URL της δράσης μας Έκθεση/ Φεστιβάλ για το σχολικό έτος 2016- 17 είναι http://festman.schoolab.gr/festival/17, όπου θα υπάρχει και η σχετική ενημέρωση.

Η αφίσα για την Έκθεση Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας 2016-2017:

Τυχαίες αναρτήσεις...