Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Photoshop της εταιρείας  Adobe είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Όλοι όσοι ασχολούνται με υπολογιστές και ιδιαίτερα  με  επεξεργασία  εικόνων  και  πολυμέσα  έχουν τουλάχιστον ακούσει γι’ αυτό σε κάποια φάση της δουλειάς τους. Θεωρείται επαγγελματικό εργαλείο. Είναι ένα λογισμικό με το οποίο μπορεί κανείς να επεξεργαστεί ψηφιακές εικόνες
αλλά και να σχεδιάσει από την αρχή κάτι εντελώς δικό του. Η κυριότερη βέβαια  εφαρμογή  του  είναι  στην  επεξεργασία  εικόνας.  Είναι  σχεδιασμένο  να ικανοποιεί  τόσο  τον  εξειδικευμένο  χρήστη  με  γνώσεις  επεξεργασίας  εικόνας  όσο  και  τον καλλιτέχνη/φωτογράφο/σχεδιαστή.  Με  τα  χρόνια  και με  τις  συνεχείς  βελτιώσεις  του δίνει  έμφαση στην  αύξηση  της παραγωγικότητας  της  επεξεργασίας  εικόνας  και  ενσωματώνει  ένα  πλήθος  από  υλοποιημένους  αλγόριθμους  που  συνεχώς  προκύπτουν από το χώρο έρευνας της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Έτσι, έχει αποκτήσει  το  χαρακτηριστικό  να  μπορεί  να  πραγματοποιεί  πλήθος  από  εργασίες  εύκολα και γρήγορα και μάλιστα με πολλαπλούς τρόπους. Είναι δηλαδή δυνατό να εκτελεστεί μια συγκεκριμένη ενέργεια είτε με τη χρήση του μενού, είτε με τη χρήση συνδυασμού πλήκτρων από το πληκτρολόγιο είτε με τη χρήση εικονιδίων από τις διάφορες γραμμές  εργαλείων  που  προσφέρει,  έτσι  ώστε τελικά  να  μπορεί  να  ανταποκρίνεται σε κάθε στυλ εργασίας που μπορεί ο χρήστης του να έχει ή να προτιμά.

Δείτε μια σειρά μαθημάτων για το Photoshop CS6:

12. Layers

Τυχαίες αναρτήσεις...