Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Τέλος εποχής για τα Windows Vista

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Τα Windows Vista (με κωδική ονομασία Longhorn) είναι η μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows της Microsoft. Κυκλοφόρησαν στις 30 Ιανουαρίου 2007 σε πέντε εκδόσεις: τα Windows Vista Home Basic, τα Windows Vista Home Premium, τα Windows Vista Business και τέλος η πιο πλήρης έκδοση των Windows Vista τα Windows Vista Ultimate,
που απευθύνονται σε επαγγελματίες και φανατικούς παιχνιδιών και περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων Business και Home Premium.
Τα Windows Vista είναι ίσως η έκδοση που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft και η οποία δέχτηκε την μεγαλύτερη κριτική. Η ίδια προχώρησε γρήγορα παρακάτω, αλλά έπρεπε να συνεχίσει την παροχή υποστήριξης στο OS. Δέκα χρόνια αργότερα η Microsoft ανακοινώνει ότι βάζει τέλος στην υποστήριξη των Windows Vista.
Αυτό θα γίνει από 11 Απριλίου. Πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα παίρνουν σημαντικά security και software updates.
Βεβαίως όσοι έχουν υπολογιστές με Windows Vista θα μπορούν να συνεχίσουν να τους χρησιμοποιούν κανονικά, αλλά θα είναι πιο ευάλωτοι, μιας και η Microsoft δεν θα παρέχει updates ασφαλείας. Επιπλέον, ο Internet Explorer 9 δεν υποστηρίζεται πλέον, άρα και το σερφάρισμα δεν θα είναι ιδιαίτερα ασφαλές.

Καλό θα είναι, λοιπόν, να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας σε Windows 10, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Τα Windows Vista έχουν λιγότερο από 1% της παγκόσμιας αγοράς και η λύση την οποία προσφέρει η Microsoft αυτή τη στιγμή είναι τα Windows 10. Η εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να πείσει τους χρήστες να αναβαθμιστούν, έχοντας ξεπεράσει τις 400 εκατ. συσκευές.

Στην επίσημη ανακοίνωση της η Microsoft αναφέρει:

“Microsoft has provided support for Windows Vista for the past 10 years, but the time has come for us, along with our hardware and software partners, to invest our resources towards more recent technologies so that we can continue to deliver great new experiences”.


Τυχαίες αναρτήσεις...